Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

torsdag 27 maj 2010

22 maj 2010

Idag på knopp/knytte hade vi tema: vatten! Platsen var i underbara Råådalen!
Vi började som vanligt med att knacka på i naturen. Sen gav Janeth alla en snabb information om vad som skulle hända idag, håvning för knyttarna och vattenlek för knopparna. Hon berättade även vad man kan hitta för något när man håvar. När hon frågade barnen om vad de trodde. Svarade Otto:
-Hajar!!!
Barn e underbara!
Därefter delade vi in oss i grupperna. De stora barnen håvade och artbestämde vad de hittade och de små barnen lekte med vatten, blåste såpbubblor mm.
Sen när all håvning var klar, så skulle vi kolla gemensamt på vad vi hittat. Men vi fick göra en paus mitt i för då kom en ankfamilj fram till oss, så då tog vi fram våra mariekex vi köpt till dem. De blev väldigt glada och barnen kunde verkligen studera dem på nära håll.
Sen grillade vi våra medhavda korvar. Tack till Christian som skötte grillningen! Annika hade fixat gurkor, så alla fick minst vars en. En uppskattad grej! Men det märktes att barnen inte e vana vid att äta en hel gurka. De åt dem som majskolvar... Kul att se!
I halsbandet hängde vi i en pärla i form av en fisk!
Dagens sponsor: Frillestads gurka! Tack så mycket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar