Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

onsdag 30 juni 2010

6 juni 2010

Avslutning!
Idag hade vi terminsavslutning på knopp/knytte. Vi var vid stranden på Lill-Olas i Landskrona. Dagens tema var avslutning och även fira nationaldagen. Så flera barn var klädda i blåa och gula kläder.
Vi började med att som vanligt knacka på i naturen. Sen berättade vi vad det var för dag, och sen skulle alla barn hjälpas åt att måla några stora träskivor i gult och blått!
Efter det gick vi ner mot stranden och där berättade Annika att vi skulle prova skicka flaskpost! Vi får ju se om någon hör av sig till oss och berättar var och när de hittade brevet!
Därefter fikade vi högst uppe på fortet!
Efter fikan hittade Birgitta en skattkarta. Med hjälp av den gick vi sen på skattjakt... Till slut hittade vi en skattkista. Den innehöll flera påsar med ett foto på vart och ett av barnen, och två märken med knopp eller knytte på.
Sen gick vi tillbaks till skivorna vi målat, för att lägga ihop bitarna till ett pussel. Det bildade en svensk flagga!
I dagens halsband hängde vi i en sten med ett hål i som naturen själv gjort!
Tack för en underbar termin! Hoppas vi ses till hösten!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar