Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

torsdag 13 maj 2010

8 maj 2010

ÅVARPS FÄLAD!
Idag på knopp/knytte var vi i Åvarps fälad. Det var en liten tapper skara som kom, så vi slog ihop grupperna. Temat för dagen var Allemansrätten!
Som vanligt började vi med att knacka på trädet och sjunga.
Knopparna skulle egentligen gått en liten runda, men det gjorde vi alla tillsammans. Vi letade bla upp kaninmammans ungar, och som tack fick vi vars en morot av henne. Sen följde vi en lina i skogen som ledde till en ekorre och en björn. På vägen gjorde vi några uppdrag. En kul runda i skogen på de minsta barnens nivå.
Sen följde alla med på nästa runda som var gjord för knyttarna. På den rundan fick vi följa en mus...
Den visade och berättade om naturen och dess "regler". Bla hjälpte vi musen att bygga ett vindskydd, och hitta sina barn. På vägen hittade vi en massa skräp som någon glömt ta upp efter sig.
Massor om allemansrätten har vi lärt oss idag!
Efter det var det dax för fika!
När klockan var 12 kom en bonde och släppte ut sina kor där vi var! Så härligt att se deras glädje!
I halsbandet hängde vi ett blåbär!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar