Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

söndag 28 mars 2010

27 mars 2010

Idag var vi i Mölledammarna och hade tema Våren!
Vi började med att gemensamt knacka på trädet. Därefter berättade Birgitta om fågeln nötskrikan! Det e en mycket intelligent fågel. Den gömmer ekollon på hösten för att sen ha under vintern som mat. Det som e mest intressant e att den kommer ihåg exakt var den gömt alla... Det kan vara flera hundra! Men alla ekollon behöver han inte, så står det en ensam ek någonstans kan det vara ett ekollon som nötskrikan glömt...
Så inledde vi och sen delade vi in oss i våra grupper: Knoppar och Knyttar!
Knopparna planterade fröer i krukor, solrosor och pumpor. Vi hittade en mask som vaknat efter sin vintervila. Därefter gick vi en promenad i skogen. V inspirerade oss att leta efter apor i träden ;)). Det var roligt att gå i trollskogen och lyssna till fågelsången, och det fanns så många grankottar!!
Knyttarna planterade också, i två krukor var. Solrosor och pumpor. Vi får väl se om det blir något! Alla får meddela när de kommit upp något i krukorna. För att fröna skulle få gödsel så letade vi upp rådjur och har-spillning och stoppade i krukorna. Det gillades av barnen att gå på "bajs-jakt"! Planterade även några frö på ängen, som vi får se om de kommer upp.
Ingen nyckelpiga hittades denna gången heller, men väl en spindel!
Sen avslutade vi med gemensam fika som vanligt!
I våra halsband hängde vi i spillning!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar