Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

söndag 14 mars 2010

13 mars 2010

Idag började skogsknoppen/knytte för denna terminen! Vi begav oss till Mölledammarna vid Boserup, där vi denna terminen har "vår" hemmaplan.Idag var det en mycket speciell dag! Vi började gemensamt alla barnen, och berättade att nu när de större barnen blivit ett år äldre, så ska de inte vara skogsknoppar längre utan uppgraderas till skogsknytte! Så vår maskot Knoppen lämnades över till de yngre småsyskonen och de äldre fick "sin" Knytt. En underbart söt nyckelpigedocka!Sen delade vi på oss och knopparna började med att lära känna naturen. Vi kände, smakade och lyssnade på snö. Vi tittade även på olika kvistars knoppar, kan vårt "knacka på-träd" vara en Eka papiljott måntro?!Knyttarna fick lära sig lite om sin maskot nyckelpigan. Var de finns på vintern, vad de äter och antalet prickar... Sen gick vi på nyckelpigejakt... Tyvärr hittade vi inga, men väl en daggmask och några spindlar.

Nytt för denna terminen var att vi varje gång vi träffas ska tillverka en del till vårt halsband! Så när terminen e slut kan man titta tillbaks på sitt halsband och minnas vad vi gjort vid de olika tillfällena! Idag tillverkade knopparna en knopp till sitt halsband och knyttarna en nyckelpiga!

Sen avslutade vi med vår gemensamma fika!
Här kommer några foto från dagen:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar