Våren 2011


5 mars - Boserup, Tema: Trädens knoppar Tag av från väg 109 mot Gedsholms gods , följ vägen mot Riskekatslösa, tag av 2:a vägen till höger på liten skogsväg mot Grävlingens I Ur och Skur förskola. Tag vänster och följ upp till röd länga där vi parkerar.


19 mars - Elestorp Tema: Bondgård Samling hemma hos Thyra, Norra Kyrkovägen 17 Ekeby, Promenad på grusväg ca 500 m till djur och traktor. Tag med vagn om så behövs.


2 April - Råå Strand: Samling parkering vid Råå Camping. Tag med hink och om du vill grilla något. Eldstad ordnas. Besök hos de andra barngrupperna i FF Söderåsen.


16 April - Rönneberga backar: Tema: Väder. Ta med kikare om ni har det. Riksväg 110 från Ekeby , kör förbi kiosken i Tågarp på höger sida och tag höger på väg mot Rönneberga. Följ vägen upp mot utsiktsplats vid Rönneberga gården . Parkeringsficka finns utmed vägen.


30 April Boserup - Myror och småkryp. Besök av den andra barnguppen i FF Söderåsen. Vi kommer starta eld för grillmöjlighet. Ta med korv med bröd.


14 maj Råån, Pålstorp - Håvning. Ta med håv och glasburkar Rausvägen från Bårslöv mot Råå . Innan överfart motorväg tag vänster på liten grusväg som leder ner mot Råån. Bra parkeringsmöjlighet finns.


28 maj Boserup Avslutning

torsdag 9 september 2010

4 september 2010

Terminsstart!
Idag började höstterminen! Vi träffades vid Boserup, och började med att tala om för alla att vår ena ledare Birgitta har slutat och ersatts med två nya! Cecilia och Ulla! Välkomna till vårt super-team!
Sen hälsade vi även våra barn, nya som gamla välkomna!
Sen gick vi till vårt "knacka-på"-träd! Där knackade vi på i naturen och sjöng vår sång!
Knack knack


Alla knackar på vårt träd!

Sen delade vi på oss! Knyttarna skulle med hjälp av Maja leta upp så många olika löv som möjligt och sen art-bestämma dem. Det var barnen duktiga på! Se nskulle de välja ut det finaste lövet de hittat och ta med det till knopparna!


Alla barnen fick i uppdrag att leta djur. Vi, Janeth & Annika, hade dagen innan varit på samma ställe och då hittat en JÄTTESTOR gräshoppa! Den bodde i en insektsburk till idag, så att alla skulle få se den!


Knopparna bekantade sig med Knoppen-dockan och sen började de gräva hål i marken!Sen kom knyttarna med sina löv. Vi tog löven och satte fast med ett häftstift på en bit planka, och en bit plast med ett häftstift. Sen lade vi ner plankan i hålen knopparna gjort. Sen ska vi gräva upp dem längre fram och se vad som hänt!!!Knyttarna!Knopparna!
FIKA!
Sen samlades alla barnen igen, för att titta på vår nya pinnflagga!
Där kommer vi att gå igenom vad vi har för väder, hur träden ser ut och vad vi hittat för djur. Även närvaron kommer att finnas där!
Huvudledarna: Annika & Janeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar